1 | 2 | 3

Ontspanningsmassage

De ontspanningsmassage is een van de meest bekende massagevormen en ondertussen al duizenden jaren oud. De basis van deze massage is de geest en het lichaam tot rust te brengen.

Een ontspanningsmassage voor een betere gezondheid van lichaam en geest Er is een verschil tussen een diepe weefselmassage (deep tissue) en een ontspanningsmassage . Deze laatste heeft niet als doel je dieper gelegen spieren te herstellen maar werkt uitsluitend in de buitenste lagen van het spierweefsel. Het tempo en de druk tijdens de ontspanningsmassage liggen ook lager.

De ontspanningsmassage is in de eerste plaats een zachte en rustige variant van de klassieke massage en bestemd voor diegenen die hun spieren en lichaam op een vriendelijke manier willen ontspannen. Een ontspannen lichaam zorgt tegelijk voor mentale ontspanning. Een regelmatige ontspanningsmassage werkt ook preventief omdat het lichaam deze ontspanning opslaat in het lichaamsgeheugen en hier steeds makkelijker aan kan refereren. Dit kan een herhaling van klachten voorkomen.

Waarom een ontspanningsmassage?

De redenen voor een ontspanningsmassage zijn erg uiteenlopend en verschillen van persoon tot persoon. De meerderheid van al diegenen die regelmatig zo’n massage laten uitvoeren zoeken ontspanning en willen in de eerste plaats hun stress verminderen. Stress kan de oorzaak zijn van de meest uiteenlopende gezondheidsklachten, zoals:

  • Pijn en chronische pijn
  • Stijve en pijnlijke spieren
  • Alle soorten rugpijn
  • Nek- en schouderklachten
  • Hoofdpijn en migraine

Een ontspanningsmassage kan verlichting brengen en de pijn doen verzachten en in sommige gevallen zelfs (tijdelijk) laten verdwijnen.

Oosterse wellness massage

Deze massage is super geschikt tegen stress en vermoeidheid!

Een Oosterse massage zorgt er voor dat zowel spieren als emoties steeds beter loskomen. Spanning en stress blijven namelijk vastzitten in onze spieren, en door juist deze spieren op de juiste manier te masseren, zorgt een Oosterse massage ervoor dat je niet alleen fysiek, maar ook emotioneel weer vrijheid ervaart. Je hebt vast wel eens gemerkt dat je bij een lange, stressvolle dag regelmatig met je schouders opgetrokken zit. Of misschien klem je de kaken iets te strak op elkaar, of houdt je spanning vast in de benen om een bepaalde houding aan te nemen. Stress en ongemakkelijke situaties zorgen er vaak voor dat we een andere houding aannemen en op deze manier slaan wij deze emoties dus op in ons lijf, en in onze spieren.

Thaise massage

Sinds kort kunt u bij Massagepraktijk Eugène ook terecht voor Thaise massage. Dit is een massagetechniek die zijn oorsprong kent bij de Boeddhistische monniken.

Bij deze massagevorm werken wij veel met drukpunt massage technieken die uitgevoerd worden op de meridiaanlijnen van het lichaam. Dit in combinatie met bijzondere rek- en flex-technieken om het lichaam en gewrichten losser en soepeler te maken wat bijdraagt aan uw welzijn.

Deze authentieke Thaise massagetechnieken worden normaal gesproken op de mat op de grond gegeven. Maar als u liever op de massagetafel wilt liggen dan kan dat ook.

Massagepraktijk Eugène
De Wiezeboom 35
8332 JT Steenwijk

06 - 41 11 44 56

info@massagepraktijkeugene.nl

 

Voor spoedgevallen bel 06 - 41 11 44 56

KVK nummer: 75928973
Rekeningnummer: NL90 INGB 0009 1196 98
BTW nummer: NL003028005B81

 

Openingstijden

Maandag       18:00-22:00
Dinsdag   18:00-22:00
Woensdag   18:00-22:00
Donderdag   18:00-22:00
Vrijdag   09:00-19:00
Zaterdag   Gesloten
Zondag   Gesloten

 

Tarieven 2024

45 minuten behandeling   € 45,00
60 minuten behandeling   € 55,00

 Een afspraak afzeggen kan "alleen" kosteloos indien u uiterlijk 24 uur voorafgaand aan de afspraak de behandeling afmeldt. 

 Prijzen in euro's en incl. BTW